Der er lige kommet en ny opgradering af BIMx – programmet til Mac, Windows, Android og iOS, som giver dig hele BIM-projektet uden at du skal investere eller lære at bruge ARCHICAD eller Revit. Opgraderingen jeg taler om hér er dog kun den mobile version til telefoner og tablets.
Nu er der kommet flere muligheder for at gemme data i “skyen” ud over den gratis plads, der stilles til rådighed hvis man har serviceaftale på ARCHICAD. BIMx gemmer nu også i Dropbox, iCloud og Onedrive så modellen kan opdateres med ét klik fra kontoret, og så slår det igemmen på mobile enheder, næste gang de er online. Man kan altså sagtens bruge BIMx selv om man ikke er på nettet. Den vildeste funktionalitet er dog, at hvis man bruger BIMcloud til at forbinde tegnestuens projekter, kan man lave “mark-up” i BIMx, der dukker op direkte i kollegernes ARCHICAD! På denne måde bliver BIMx til en kommuniktations-platform mellem tilsyn på byggepladsen og dem som tegner hjemme på kontoret.
Man kan i den nye version tilgå uanede mængder information på objekter, som f.eks. navn, ID, klassifikation, element-type, størrelse, areal, volumen, materiale, beskrivelse og også links til hjemmesider eller direkte til FM-system. Det er en oplagt mulighed for at inddrage BIMx på byggepladsen, hvor man kan finde mere viden omprojektet end i tegningerne alene. Også til drift og vedligehold giver BIMx bedre og bedre mening.
Hvis man burger iPhone eller iPad med BIMx, kan man nu også printe trådløst via AirPrint. Dettte virker med de fleste nye netværksprintere og også helt små hjemmeprintere. Det betyder, at især digitale tegninger hurtigt kan blive til papir, hvilket giver mening fra BIMx, hvor tegningerne kan findes væsentlig hurtigere via links mellem tegninger og 3D-model, frem for at skulle lede Byggeweb igennem, mens man afkoder BIPS’ fil-navngivning. Man kan også printe billeder af 3D-modellen, zoom i tegninger m.v.
Det kan være lidt kryptisk at forstå forskellen på BIMx og BIMx Pro, som er samme program i en gratis version, BIMx, med færre funktioner og den fulde version, BIMx Pro, der koster lidt over kr. 300.
Den gratis BIMx kan som udgangspunkt kun se 3D-modellen, mens BIMx Pro også kan se tegninger og BIM-info. Men med BIMx Pro kan man betale lidt over kr. 300 for at dele ét projekt, én gang for alle, og så kan man se alle dele af projektet fra den gratis BIMx.
Kort sagt, vil du kun selv bruge BIMx, så køb programmet BIMx Pro til din telefon eller tablet (købet kan benyttes på op til 5 “dimser” med samme bruger). Hvis du betaler for at dele projektet, kan kolleger, medrådgivere, entreprenører, bygherrer og kommende burgere se alle dele af projektet i hele projektets levetid. – Hvilken bygherre vil ikke betale kr. 308 for at have en digital kopi på sin iPad!?!
PAA Studio i California har skrevet en lille blog, om hvordan de benytter BIMx på ét af deres projekter. Du kan læse og kigge med hér >>
GRAPHISOFT afholder d. 7. juli 2015 et webinar om nyhederne i BIMx. Du kan tilmelde dig webinaret hér >>
Nogle gange er det de små sjove ting, der giver den største værdi. Når man alligevel arbejder BIM-baseret med ARCHICAD er det næsten dumt ikke at bruge BIMx til at få en meget større værdi ud af ens investering i BIM og tidsforbrug på projektet.
Download den gratis BIMx, som indeholder et demo-projekt, hvor man kan teste den fulde funktionalitet af BIMx Pro. Det koster ike noget og du kan finde et download-link til din dims hér >>
(Alle priser er eks. moms)
Arkiveret under:Nyheder, Set på nettet, Software, Uncategorized Tagged: archicad, arkitekter, BIM, BIM Equity, BIMx, drift & vedligehold, funktioner, graphisoft, iPad, objekter, rendering, revit, samarbejde, skitsering, software, TeamWork, udveksling, versioner, vindue, visualisering
