Quantcast
Channel: software – BIM Equity
Viewing all articles
Browse latest Browse all 152

Pæne tegninger…

$
0
0

BIM handler i første omgang om at skabe dokumentation for byggeriet på en smartere måde, end at placere hver streg f.eks. i 2D AutoCAD og flytte dem igen ved hver revision.

Tegninger er stadig grundlagt for næsten al byggeri. Ikke digitale tegninger med PDF’er på en iPad, men udprintede tegninger på papir. Når vi taler om arkitektur er det stadig oftest udfra planer, snit og opstalter…

BIM giver masser af nye muligheder, men i min optik er dette noget der bør lægges ovenpå at skabe et ordentligt tegningsmateriale. Der er ingen grund til ikke at producere flotte tegninger, når man bruger BIM, faktisk burde man netop kunne levere flottere tegninger, nu hvor softwaren automatiserer en stor del af tegningsproduktionen. – Der er ingen undskyldning for ikke at gøre det!

Som ekempel har jeg lånt en af vores ArchiCAD-brugeres tegninger. Det er RIGTIGE projekterings-tegninger, på et stort svensk projekt, hvor der skal fremgå mange informationer fra få tegninger. De to eksempler er genereret direkte fra BIM-modellen og det eneste 2D er møblerne, som arkitekten helst er fri for roder rundt i 3D-modellen. – Det er jo ikke en del af byggeriet, men kun en måde at anskueliggøre, at boligerne kan indrettes ordentligt.

Sjöjungfrun

Tegningen herover er i 1:100 og uden brug af lagdelte vægge, men for at tydeliggøre boligernes disponering, er væggene fyldt med grå. På tegningen herunder er skalaen 1:50, med opdelte vægge, men der er endnu ikke lavet detaljer omkring vinduerne, hvor væggene formodentligt kommer til at folde ind.

Sjöjungfrun

Kombinationen af skraveringer (hatches) og baggrundsfarve udnyttes, så der i 1:100 er en grå tone på alle gulve og sandfarvet på terrasserne, og i 1:50 er det væggenes opbygning der er i fokus og her er betondelen med grå baggrund, mens isoleringen fremstår lysere. Når tegningsproduktionen er automatiseret, er det jo let at lave forskellige visninger til forskellige skalaer.

På trods af BIPS’s nye tegningsstandarder, holder arkitekten sig stadig til den klassiske (og smukkere) skravering for blød isolering, ligesom der er lagt en holdning i hvilke stregtykkelser der viser hvilke elementer og ikke bare samme tykkelse til alt på samme lag.

De fleste arkitekter udviser en stolthed i deres tegninger og dette bør ikke forsvinde, alene fordi vores værktøjer er blevet bedre. Prøv f.eks. den danske lokalisering til ArchiCAD 17, som helt uden ekstra arbejde laver rigtig pæne tegninger helt af sig selv.


Arkiveret under:Debat, Tip og Tricks Tagged: archicad, arkitekter, BIM, BIM Equity, bips, byggeri, CAD, erfaringer, isolering, lag, skitsering, software, streger, tegninger

Viewing all articles
Browse latest Browse all 152

Trending Articles


Grand galla med gull og glitter


Psykiater Tonny Westergaard


Jav Uncensored - Tokyo-Hot n1002 Miyu Kitagawa


Moriya Suwako (Touhou)


BRODERET KLOKKESTRENG MED ORDSPROG 14 X 135 CM.


Naruto Shippuden Episode 471 Subtitle Indonesia


Fin gl. teske i sølv - 2 tårnet - stemplet


Kaffefilterholder fra Knabstrup


Anders Agger i Herstedvester


Onkel Joakims Lykkemønt *3 stk* *** Perfekt Stand ***


Sælges: Coral Beta/Flat (Højttaler-enheder)


Starwars landspeeder 7110


NMB48 – Durian Shounen (Dance Version) [2015.07.15]


Le bonheur | question de l'autre


Scope.dk som agent?


Akemi Homura & Kaname Madoka (Puella Magi Madoka Magica)


Tidemands taffel-marmelade julen1934+julen 1937+julen 1938.


Re: KZUBR MIG/MMA 300 zamena tranzistora


Analyse 0 mundtlig eksamen


DIY - Hæklet bil og flyvemaskine