BIM er jo løftet om, at man pludselig kan skabe bedre projekter, hurtigere, med mindre bemanding og væsentlig færre fejl. Samtidig kan man med BIM sælge merydelser, som visualiseringer, mængdeudtræk, kollisionskontrol og kvalitetssikring, nu hvor udvekslingen mellem fagrådgiverne kører på skinner.
Men mange oplever, at når de først kommer i gang med BIM, er det ikke helt så let at høste fordelene som forventet. Og samtidig trækker implementeringen virkelig tænder ud. Softwaren koster mange penge, og ofte bliver projekterne så tunge, at der også skal investeres i nye computere. Kurser koster en formue og mange medarbejdere når at glemme deres nye kompetencer, fordi de ikke kommer i gang med BIM lige efter kurset.
Et sidste problem er, at medarbejderne ikke synes BIM-programmerne er fleksible, lette og intuitive nok, til at udvikle deres design i, og samtidig bliver tegningerne grimme. Så de fortsætter derfor med AutoCAD og Sketchup/Rhino og så lader man konstruktører om at lave alt det dér BIM. – Det skaber ikke en højere effektivitet!
Hos BIM Equity mener vi at have “knækket koden” til alle de ovenstående problemer:
- Vi har BIM-software som er lettere at få til at gøre hvad man ønsker, som koster en brøkdel af andre BIM-programmer og som ikke lægger computerne ned.
- Vi har fundet ud af, hvad der skal til, for at implementere BIM, så hele tegnestuen kommer med på vognen, i takt med de starter nye projekter op.
Vores eneste problem er, at dét vi lover er tegnestuerne blevet lovet én gang før – og hvorfor skulle vi være bedre til at holde vores løfter!?! Derfor har vi været nødt til, at udvikle et koncept for pilotprojekter, hvor tegnestuerne kan lave en virkelig afprøvning af en helt anden tilgang til BIM, praktisk talt uden at skulle investere noget. Når test-perioden er færdig, kan man vælge at skifte BIM-platform eller at bede BIM Equity om at hjælpe med at overføre projektet til Revit eller AutoCAD uden beregning. – Der er nul risiko!
Som del af et pilotprojekt, udvikler BIM Equity et “Whitepaper”, med en projekt-specifik arbejdesmetode til at komme i gang med test-projektet. Du kan kigge lidt i de whitepapers, som vi har skrevet til f.eks.:
Vil du vide mere om, hvordan din tegnestue kan opleve hvordan BIM ikke behøver at føles som at udfylde sin selvangivelse, så læs mere hér >>
Arkiveret under:Fortællinger, Software Tagged: archicad, arkitekter, BIM, BIM Equity, erfaringer, implementering, kursus, revit, samarbejde, skitsering, software, udveksling, undervisning
