Akademisk Arkitektforening har sat et kursus op for tegnestue-ledere, som gerne vil bruge BIM som et strategisk værktøj til at øge virksomhedens omsætning. Kurset hedder “BIM som forretningsstrategi” og afholdes i Arkitekternes Hus i København d. 10. december 2014.
BIM ses ofte som noget der komplicerer projekterne, som giver merudgifter, som besværliggør tegnestuens bemanding og generelt er uforståeligt for de fleste. - Kan vi ikke bare få lov til at lave vores arkitektur!?!
Går man tegnestuerne på klingen, er der også flere eksempler på, at det påviseligt er fordyrende at omstille til BIM, hvor nogle tegnestuer bruger mere tid, andre ansætter et hold nyuddannede konstruktører til at klare BIM og så er nogle BIM-systemer så dyre i licenses-køb, ny hardware og uddannelse, at tegnestuerne næsten ikke kan komme til at tjene investeringen ind i overskuelig fremtid.
Dette er ikke bare et grundvilkår for moderne arkitekter, med tegn på at tegnestuernes ledelse ikke aktivt har sat mål for, hvad de vil vinde ved at benytte BIM, hvordan de i fremtiden vil arbejde smartere og hvilke nye ydelser de ønsker at tilbyde. Det handler også om at forstå, hvor værdien i BIM ligger og i at anderkende den menneskelige faktor i at omstille en virksomheds medarbejdere – mennesker – til en arbejdsproces de i forvejen ikke kender.
Der er mange rigtig gode eksempler på hvordan nogle tegnestuer har brugt BIM til at styrke deres faglighed og forretning. Der er gode eksempler på tegnestuer, der først har implementeret mangelfuldt og derefter ændret strategi og implementeret med succes, og det er nogle af de eksempler man vil få præsenteret på kurset.

En af underviserne er Flemming Frost, som er founding partner hos JUUL I FROST arkitekter, som startede deres BIM-eventyr i 2006, og nu arbejder med skitsering, projektering, byplanlægning og landskab i BIM. Tegnestuen har omkring 45 medarbejdere og har set udfordingerne i at implementere BIM på tværs af økonomisk krise og en generel omstilling af tegnestuen til mere international aktivitet.

Christoffer Ritzau er også underviser, og vil bidrage med sin erfaring som direktør i Danish Network Association, som er en moderne brancheorganisation med fokus på vækst og værdiskabelse for den kreative branche i Danmark. Christoffer er vandt til at styre virksomheder og deres ledelse gennem en proces for at styrke innovation og forretning i en bred vifte af kreative virksomheder, bl.a. hos guldsmede, i modebranchen, blandrt designere og arkitekttegnestuer.
Sidste underviser er undertegnede, som vil komme med konkrete eksempler på hvornår BIM betaler sig og hvornår det ikke gør, samt komme med værktøjer til at skelne mellem de to.
Læs mere om “BIM som forretningsstrategi” og tilmeld dig med det samme. Du finder kursusbeskrivelsen hér >>
Arkiveret under:Event, Nyheder, Set på nettet Tagged: arkitekter, BIM, BIM Equity, erfaringer, implementering, samarbejde, software, strategi, udveksling, undervisning
